Cous cous šalát s datľami a ovčím syrom
INGREDIENCIE (pre 4 porcie)
- 200 g cous cous pre bezlepkovú verziu použijeme pšeno
- 200 g ovčí syr môžme nahradiť aj kozím syrom
- 150 g paprika pecerka
- 10 g chilli paprika čerstvá
- 200 g uhorka šalátová
- 1 ks veľká cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku na jar môžme dať aj medvedí cesnak
- 2 ks paradajka
- 100 g sušené ďatle
- 10 g čerstvý koriander
- 20 g zázvor čerstvý
- 10 g tandori korenie
- 10 g curry madras
- ½ čl rímska rasca
- 1 dcl Sezamový olej
- Soľ
- Korenie
POSTUP
Cous cous si zalejeme vriacou vodou a necháme odležať. Zeleninu si nakrájame na malé kocky a dáme bokom. Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky, na panvici si zohrejeme olej pridáme cibuľu a cesnak, chvíľu restujeme. Pridáme zázvor, rímsku rascu, tandori, curry madras, nakrájané chilli orestujeme a zalejeme trochou vody. Varíme 15 min.
Po 10 min pridáme nakrájané ďatle, povaríme a necháme vychladnúť. Do cous cous pridáme nakrájanú zeleninu uvarenú zálievku a koriander, dochutíme soľou a korením. Nakoniec pridáme ovčí syr a podávame.
Prajeme dobrú chuť